ScubaRangers Club

Wat houdt het in?SSI_LOGO_Rangers_RGB_Black_png

Zou u uw passie voor het duiken graag met uw zoon of dochter willen delen maar is deze nog niet oud genoeg voor een volwaardig brevet. Dan biedt KYMO u de uitkomst! Wij kunnen uw zoon of dochter opleiden tot een ScubaRanger, hiermee kunnen ze duiken in het zwembad onder het toeziend oog van een gediplomeerd intructeur: veiligheid boven alles! Is uw kind acht jaar of ouder en in bezit van minimaal snorkeldiploma 2? Dan is er nu de unieke kans om op vrijdagavond en zaterdagmiddag te leren duiken met een echte duikfles en ademautomaat!! En wat zou uw kind er van vinden om bij KYMO eens een duikdemonstratie te geven voor vrienden, familie en klasgenootjes?

Als Scuba Ranger gaat uw kind van alles leren in het zwembad, maar de Scuba Rangers Club is vooral leuk! We gaan in en onder water spelletjes doen, maar ook allerlei andere dingen die met duiken te maken hebben. Scuba Rangers is een internationaal erkend jeugd-duikprogramma, dat speciaal is ontworpen om kinderen vanaf 8 jaar in een veilige omgeving het plezier van de onderwatersport te laten ontdekken. Ze duiken alleen in het zwembad, dus niet in het buitenwater, en altijd onder professionele begeleiding.

Voor het Scuba Rangers-programma is Nederlandstalig materiaal beschikbaar, dat uiteraard speciaal voor kinderen ontwikkeld is. Om mee te kunnen doen aan het Scuba Rangers-programma bij KYMO heeft uw kind minimaal een snorkelen 2 diploma (van de NRZ) nodig als vooropleiding. Dit kun je uiteraard ook bij Snorkel- en Duikteam KYMO behalen.

Benodigdheden voor de duikcursus

Voor de duiklessen is een duikuitrusting nodig. Ademautomaten en trimvesten zijn in de school aanwezig en gebruik hiervan zit bij de cursusprijs inbegrepen. Bepaalde basisonderdelen van de uitrusting dienen echter persoonlijk afgesteld te worden. Het is de bedoeling dat iedere Scuba Ranger zijn eigen basisuitrusting aanschaft, namelijk:

  • een snorkel
  • een duikbril
  • loodgordel
  • zwemvinnen
  • eventueel een wetsuit

Professionele begeleiding

KYMO instructeurs geven deze duiklessen op zaterdag van 12:30 tot 14:30 uur in zwembad “De Wisselaar” in Breda. Bij Snorkel- en Duikteam KYMO wordt het duiken gecombineerd/afgewisseld met snorkel- en survivaltrainingen.