Senior duikteam

Na de clubduik altijd het logboek invullen

Senior snorkel- en duikteam

Het “senior” duikteam van KYMO heeft op vrijdag avond snorkeltraining. Wij maken gebruik van twee verschillende zwembaden in Oosterhout. Van april tot september zitten we bij in het zwembad van “Zwemschool Juf Angela”. Dit zwembad is gevestigd in “Willemse Sport” te Oosterhout. Vanaf september tot april zijn we welkom in zwembad “De Blikken” te Oosterhout. Voor meer informatie, neem contact op via onderstaande button.

Activiteiten

Naast het wekelijks training gaat het team geregeld een clubduik maken, dit kan in een plas in de buurt zijn of een duik in het zeeuwse water. Naast deze locaties zullen we ook geregeld uitjes verzorgen, zoals bijvoorbeeld een duik in NEMO33 of een (duik)weekendje weg. Dit team is voor mensen die zelfstandig willen trainen of zwemmen, maar als er behoefte is aan een echte snorkeltraining dan is dit zeker mogelijk.

IJsduiken met KYMO

Altijd een buddy om mee te duiken Altijd een buddy om mee te duiken!

We hebben in 2011 en 2012 een strenge winter gehad en dit was natuurlijk een uitgelezen kans om eens een duikje te wagen onder het ijs. Dit was onze kans en dit grepen we met twee handen vast: het komt niet vaak voor dat er zo’n dik pak met ijs lag op de Nion plas in Raamsdonksveer. Het was zelfs zo uniek dat BN DeStem zelfs een kijkje kwam nemen, ook Omroep Brabant heeft er een mooi radioverslag van gemaakt.

Droogpak weekend

Vanuit SubGear kregen we de mogelijkheid om een heel weekend droogpakken te testen. Hierbij krijgen we de keus uit twee mogelijkheden: Neopreen droogpakken en Tri-laminaat droogpakken. Voor een aantal clubleden was het de uitgelezen kans om een te proeven het het “droog” duiken en om hier een specialty in te behalen. Voor een hoop mensen was het ideaal omdat je voortaan niet meer in de kou hoeft om te kleden. Voor anderen, de bikkels, was het gewoon pure fun om het een keertje te proberen.

Duikweekend bij Dive-Inn De Kabbelaar

Van 22 tot en met 24 juni zijn we voor het eerst met KYMO op duikweekend geweest met onze clubleden. Met 14 duikers gingen we gezellig een weekend duiken in Zeeland, hier was de mogelijkheid om overal te gaan duiken of om alleen op de duikbasis te blijven. Onder het genot van De Kabbelaar konden we iedere keer binnen omkleden om vervolgens op het rif, Le Serpent of bij De Zeehond een kijkje onder water te gaan nemen. Er zijn een aantal leuke foto’s genomen tijdens het weekend, die vind je op ons fotoalbum.

Even op de foto voordat je onder gaatSuggesties of ideeën?

Wij zijn altijd op zoek naar suggesties en ideeën voor ons senior duikteam. Heeft u dus een prachtig idee dan kunt u die het beste met ons delen want misschien gaan we het dan wel uitvoeren. Schroom niet en stuur vandaag nog je idee in voor een evenement. TIP: Benadruk gerust dat we weer eens een BBQ voor onze leden moeten organiseren!