Duikcilinder- en Fleskeuringen

Duikcilinder- en Fleskeuringen, waarom eigenlijk?

Deze duikcilinder vertoont een extreme roestvorming aan de buitenkant.
Als uw fles er aan de buitenkant er zo uitziet, dan moet hij opnieuw gekeurd en geverfd worden.

Fleskeuringen zijn essentieel voor duikflessen die gemaakt zijn van staal, aluminium of composiet materiaal . Ondanks dat deze door ons altijd goed gevuld wordt, kan het voorkomen dat er door bijvoorbeeld condensvorming wat vocht aan de binnenkant wordt verzamelt. Dit is totaal niet er maar na verloop van tijd kan het voorkomen dat er wat roest aan de binnenkant ontstaat. Hoewel ook deze roestvorming geen probleem is moeten we altijd de duikfles of cyliinder één keer per vijf jaar te laten keuren. In deze keuring wordt de fles getest of het nog de maximale werkdruk en testdruk aankan. Dit is belangrijk zodat wij voor de fles weer kunnen gaan vullen voor de volgende duik!

Naast het feit dat de duikfles één keer per vijf jaar getest moet worden of deze nog naar behoren werkt, moet een fles ieder jaar een visuele inspectie krijgen. In deze visuele inspectie checken wij of de fles teveel roest heeft en of er misschien een olieachtig residu in de fles achter is gebleven. “Maar waarom is dit dan verplicht en waarom zou ik dit laten doen?” Dit is verplicht voor uzelf, het heeft namelijk met een stuk duikveiligheid te maken om te weten of uw fles veilig is om mee te duiken. Daarnaast kan het zijn dat u een fles heeft gekocht via marktplaats, check dan altijd of de keuringsdatum nog goed is en of de fles er aan de buitenkant zo uitziet als de cylinder links op de foto. Of de binnenkant er ook roestig uitziet kan alleen door ons gecontroleerd worden.

stoomwezen

De procedure

Voor uw fleskeuringen werken wij samen met een door Lloyd’s Register (voormalig Stoomwezen) erkend bedrijf . Een standaard fleskeuring kost 45,00 euro per cylinder (dit is bij inleveren van fles met alleen de kraan, zit er een voet en netje aan dan komt er een toeslag bij). De procedure is simpel, u levert u duikfles af, vóór de ophaal datum en twee weken later kunt u de fles weer bij ons ophalen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de keuring van flessen van staal, aluminium en composiet materiaal:

  • uitwendig stralen
  • inwendig stralen (zonder keuring)
  • inwendige inspectie (zonder keuring)
  • de buitenkant voorzien van een beschermlaag en daarna wit spuiten
  • olie verwijderen uit fles