Maakt u voor de allereerste keer een duikkeuring afspraak bij ScubaHealth?

Download dan het Medische Verklaring Duiker Formulier of vul deze digitaal in via de onderstaande knoppen.

Wilt u een afspraak maken?

Een afspraak maken kan via de button als ook via e-mail of per telefoon. Telefonish dan het liefst via WhatsApp of bellen na 19:00 uur.

Telefoonnummer : 06 – 18 511 092
E-Mail : duikarts@scubahealth.nl

Mijn naam is Maaike de Kroon en in 2000 heb ik mijn eerste duikbrevet behaald.

Tijdens de duikopleiding leerde ik mijn man (Twan Donkers) kennen en samen hebben we onze passie verder uitgebreid: een eigen duikcentrum dat voorziet in alle behoeften van een duiker (in spé).

Tijdens mijn studie geneeskunde was ik vanwege mijn duikpassie al in aanraking gekomen met het werken in de hyperbare geneeskunde.

Na het behalen van mijn artsenbul in 2009 ben ik hier via een klein omweggetje gaan werken en heb ik het hyperbare centrum in Waalwijk op mogen zetten.

In die tijd heb ik ook de opleiding tot ‘Duikerarts-C’ en ‘Medical Examiner of Divers’ gevolgd en in 2011 mijn eigen bedrijfje opgericht: ‘Scubahealth’.

Tevens sta ik ook geregistreerd onder ‘Duikdokter.nl’.

Twee jaar na het starten bij de hyperbare geneeskunde kwam er een andere uitdaging op mijn pad en ben ik begonnen aan de specialisatie tot radiotherapeut-oncoloog (= bestralingsarts).

Deze opleiding heb ik in 2017 afgerond en ben aan de slag kunnen gaan bij een leuk instituut in Roosendaal.

Tot op heden werk ik hier met veel plezier en het verrichten van duikkeuringen naast deze baan, zorgt voor een perfecte balans in mijn leven. Want hoe mooi is het om je werk en je hobby/passie te kunnen combineren!

MED1_Banner_Cropped

Naast het werk als radiotherapeut en duikmedisch keuringsarts, ben ik sinds 2011 assistent-instructeur en help ik binnen de duikschool ook mee bij de duikopleidingen en specialties.

Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om allerlei duikmedisch gerelateerde cursussen zoals ‘React Right’, ‘Science of Diving’ en ‘Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries’ te verzorgen.

Om die reden ben ik in 2015 DAN-instructor geworden en mag ik alle DAN-cursussen geven.

MED2_Banner_Cropped

Sportduiken of SCUBA-diving is een sport die risico’s met zich mee kan brengen, het is een activiteit waarbij we ons in een andere natuurlijke omgeving bevinden.

Een omgeving, waarin we alleen dankzij apparatuur en hulpmiddelen kunnen overleven.

Ook stellen we ons bloot aan fysieke en fysiologische factoren, die we boven water in principe niet kennen.

Alleen als we met verstand en beleid omgaan met deze factoren kunnen we schade aan onze gezondheid en ons welzijn voorkomen.

Vraag vandaag dus nog om een duikkeuring!