1. Controleer of de fles nog in de keuring zit, in Nederland is iedere 5 jaar een hydrostatische test verplicht. Niet gekeurd is NIET aansluiten en NIET vullen voor uw en onze veiligheid.
  2. Sluit uw fles aan op de slang, standaard is DIN. Heeft u een Internationale kraan dan eerst de beugel monteren en daarna pas de slang op de beugel.
  3. Controleer of de afblaasknop dicht staat (met de klok mee is dicht)
  4. Zet zachtjes de fles open en kijk op de onderste meter hoeveel er nog in zit.
  5. Controleer of het groene lampje brand. Brand deze niet, dan is waarschijnlijk de noodstop ingeschakeld. Ontgrendel deze door er een beetje aan te draaien met de richting van de pijlen op de knop.
  6. Brand het groene lampje wel dan kunt u er een muntje van € 0.10, € 0.20, € 0.50, € 1.00 en € 2.00 euro in de muntenvanger stoppen. Ter indicatie € 0.50 is ongeveer 400 liter lucht.
  7. Vul tot maximaal 240Bar, let op ivm de wrijving zal de fles warm worden en bij afkoelen zal de druk minder zijn dan nu, voorbeeld nu vullen tot 220Bar is later nog 200B over in de fles.
  8. Gaat er iets mis druk dan direct de NOODKNOP in, de lucht stopt direct. Bij problemen neem contact op met KYMO via Tel. 0618555367
  9. Fles vol genoeg, dan kunt u uw eigen fles dicht draaien, daarna ZACHTJES de ontluchtingskraan een BEETJE open draaien.
  10. Staat onderste meter op 0Bar dan kan de slang van de fles gehaald worden. Haal ook de internationale beugel los.
  11. U bent klaar om weer te kunnen duiken, vergeet de poort niet bij verlaten netjes dicht te doen

Veel duikplezier

Namens Duikcentrum KYMO